Naast klassiekers van Fillekes, Niegeman, Kho Liang Ie en Aldo van den Nieuwelaar brengt Atelier Artiforte nieuw werk van de beste lichtontwerpers van nu zoals David Derksen, Rick Tegelaar en Earnest Studio op de markt.

KHO
LIANG
IE

De in 1927 geboren Nederlandse designer Kho Liang Ie staat bekend om zijn toegankelijke, transparante en heldere ontwerpen. Hij ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van de vorige eeuw. Met zijn interieur voor het nieuwe stationsgebouw van Schiphol brak hij in de jaren ’60 door. Zijn iconische K–46 serie voor Atelier Artiforte is een baken voor het merk.

Lees meer

ALDO
VAN DEN
NIEUWELAAR

Toonaangevend vormgever en architect Aldo van den Nieuwelaar ontwerpt in 1968 een serie tl-lampen waarbij de lichtbron het uitgangspunt is. De TC–6 cirkellamp, een vierkant doosje met een cirkelvormige tl-buis, is het meest in het oog springende ontwerp uit deze serie. Atelier Aritforte bracht dit icoon in 2022 terug, nu uitgevoerd met LED-lichtbron. Naast lampen ontwierp Van den Nieuwelaar ook meubels, zijn Amsterdammer kast voor Pastoe is een van zijn bekendste ontwerpen, karakteristiek om zijn rolluik als kastdeur.

lees meer

HENK
FILLEKES

Ontwerper Henk Fillekes is de drijvende kracht achter de modernisering van Atelier Artiforte in de jaren ’50 en ’60. Fillekes ontwikkelt de collectie in die tijd met veel ontwerpen van zijn hand, waarvan de Magneto vloerlamp de bekendste is. Ook vraagt Fillekes toonaangevende designers, waaronder Kho Liang Ie en Johan Niegeman, voor het merk te gaan ontwerpen.

lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies om u de beste webervaring te garanderen. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en het gebruik van cookies. Lees verder